Adsense

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Διακόσμηση: έπιπλα εμπνευσμένα από την τυπογραφία

Αν γνωρίζετε κάποιον που ασχολείται με την κατασκευή επίπλων ίσως θέλετε να του στείλετε αυτό το σχέδιο, ...ειδική παραγγελία!
Ο Matt Innes μας συστήνεται στην προσωπική του σελίδα ως graphic designer που αγαπάει κάθε μορφή τυπογραφίας, κάτι που παρέα με την Saori Kajiwara, τον οδήγησε στον σχεδιασμό και στην κατασκευή επίπλων εμπνευσμένων από την πλούσια γκάμα των γραμματοσειρών και των συμβόλων γενικά.

Επιλέγει να δώσει νέα μόρφη σε δύο κλασσικά έπιπλα ενός σπιτιού, αυτά του coffee table και της βιβλιοθήκης που κατά κανόνα ο σχεδιασμός τους είναι εμπνευσμένος από τα βασικά γεωμετρικά σχήματα. Παίζει με τη λέξη ‘BOOKS’ και μας κάνει να ζηλέψουμε την τέλεια αυτή βιβλιοθήκη που δεν είναι τίποτα περισσότερο από τα γράμματα της λέξης στο ρόλο των ραφιών και αντί για ένα χαμηλό τετράγωνο ή στρογγυλό ξύλινο τραπέζι, μας προτείνει τα ‘A Table for Two’ σχήματος ampersand και ‘EastWest Type Tables’ σχήματος Japanese Kanji. Εμπνέεται από τις ιστορικές καμπύλες γραμματοσειρές των Herb Lubalin και Tom Carnase καθώς και τις μορφές των ιαπωνικών γραμματοσειρών και σε συνδυασμό με την δεξιοτεχνία της Saori Kajiwara καταλήγει να μας παρουσιάζει έπιπλα εξαιρετικής ποιότητας και αισθητικής που απλά τα θέλουμε ΤΩΡΑ στο σπίτι μας.




Προς το παρόν το μόνο που μπορείς να αποκτήσεις, αν σου περισσεύουν $890.00, είναι το ‘A table for Two’ που πωλείται μέσω της σελίδας councilofobjects.com.au. Για τα υπόλοιπα μπορείς να περιμένεις να ανοίξουν τα παιδιά το δικό studio, όπου και θα παράγουν πλέον κανονικά αυτά τα πανέμορφα έπιπλα.

Μπουάτ σουρεάλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: